Emilie Peire

Wanneer wij denken aan een “steen” , denkt Emilie "leven". Diep vanbinnen voelt ze de trillingen die ze uitsturen en ervaart ze hun kracht. Hun kleur, de schakeringen en hun verhaal klinken Emilie als muziek in de oren.

Van jongs af was Emilie aangetrokken tot de glinstering en de structuur die een "steen" kan hebben. Ongepolijst en nog ruw toont hij zijn ware zelf. Intuïtief werd ze ertoe aangetrokken en zocht steeds de steen die haar rust bracht in een situatie.

Voor haar zijn het verhalen van actie en reactie, van noodzaak en verband. “Wanneer iemand een mineraal uitkiest is dit niet alleen gebaseerd op wat ze mooi vinden. De ziel stuurt je ook naar de juiste mineraal” vertelt Emilie. “ Je kan je lichaam helpen om een evenwicht te herstellen door de juiste mineraal in je nabijheid te hebben. Dit kan door hem op je lichaam te dragen, in je broekzak te steken, naast je bed te leggen, eender waar zolang hij maar in je buurt is.”

De juiste keuze lijkt belangrijk, want teveel kan storend gaan werken, een branderig gevoel geven of rusteloosheid veroorzaken. Ook verandert de nood volgens de omstandigeheden. Gelukkig zijn er meerdere soorten die we best altijd in de buurt hebben; zoals Amethist en Bergkristal. Hun werking is altijd goed en gaat ook niet in conflict.

Mineralen moet je ook onderhouden. Ze hebben eeuwenoude natuur-chemische processen doorgemaakt om gevormd te worden, om hun gaven te laden.

Emilie deelt haar kennis tijdens een doe-workshop waar je je eigen mooie armbanden, ringen of oorringen kan maken met de mineralen die jij verkiest.

Je neemt niet alleen boeiende informatie mee maar ook een juweeltje waarover je kan vertellen en waarop je terecht trots op kan zijn.

Workshops