TAI CHI

Tai Chi de kracht van de trage beweging

Tai Chi Chuan is een langzame vorm van bewegen die je in staat stellen te ontwikkelen en tot rust te komen. Deze bewegingsvorm maakt deel uit van een waaier aan taoïstische oefeningen die tot doel hebben alsmaar dieper op zoek te gaan naar de eenvoud en essentie van het leven. De school van Liu Wai Sang benut inzichten van het boeddhisme, confucianisme, taoïsme en westerse wetenschap om deze waaier verder te laten groeien tot een praktijk die ook voor de hedendaagse mens toegankelijk is en heel wat bruikbaarheid oplevert  om flexibeler en gelukkiger door het leven te gaan.

Tai Chi is de leer van de zachte vloeiende beweging die je helpt alle stromen in je lichaam te herstellen. Wanneer je op een bewuste manier, langzaam beweegt, ga je een andere relatie aan met jezelf. Je lichaam vindt evenwicht, herstelt en "vloeit" beter. Een weldadige ervaring die je overal kan meenemen en toepassen.

Jouw zenuwstelsel communiceert op een dieper niveau met de zwaartekracht en dus met de aarde. Je ontwikkelt diepere spierlagen en maakt andere lagen flexibeler. Na enige tijd zal deze intensere manier van bewegen ook je geest beïnvloeden. Je zal met meer standvastigheid en zelfvertrouwen door het leven gaan. Je inschattingsvermogen zal beter gecorrigeerd worden door de aardekracht en dus de realiteit. Je zal in staat zijn tot meer haalbare verwezenlijkingen.

Deze trage manier van wandelen en bewegen bij uitstek is Tai Chi Chuan. Het is een eeuwenoude oefening, afkomstig uit China, die alle bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam bestudeert en verfijnt. Het is een doorgedreven vorm van zelfstudie en meditatie die ons in staat stelt soepeler en vreugdevoller in het leven te staan. Wanneer Tai Chi Chuan regelmatig wordt beoefend ontstaat er een betere stroming van allerhande vormen van energie waardoor geest, lichaam en ziel meer gebalanceerd beginnen samen te werken.

Centrum GROEI is dan ook bijzonder trots en blij om Luc als leraar  opnieuw te mogen ontvangen. 

Praktisch:

Tijdens het GROEI festival kan je gratis ervaren wat het met je doet. Er wordt een introsessie gegeven van 45 minuten. Dit maakt deel uit van het festival programma en is gratis toegankelijk voor de iedereen die een festivalbandje heeft.

In het najaar wordt er weer regelmatig een TAI CHI les voorzien op . Verdere data en uren worden later meegedeeld.

Sprekers

Luc Desmet

Datum

Op zaterdag 24-08-2019 Van 13:00 tot 17:00

Locatie

Centrum GROEI de Hoge Dijken VZW - Zerkegemsestraat 4, 8460 Oudenburg

Verder lezen

Praktisch

Tijdens het festival wordt een introsessie gegeven van 45 minuten. Dit maakt deel uit van het festival programma en is gratis toegankelijk voor de iedereen die een festivalbandje heeft.

Inschrijven


gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken
* Velden verplicht