Tai Chi de Kracht van de trage Beweging

Tai Chi de kracht van de trage beweging

Heb je al ooit een wandeling heel traag uitgevoerd ? Stap voor stap er op lettend hoe je voet op de grond komt, hoe je arm beweegt, hoe je rug, bekken,  schouders en hals zich gedragen ? Wanneer je op een alerte manier, langzaam beweegt, ga je een andere relatie aan met jezelf.

Jouw zenuwstelsel communiceert op een dieper niveau met de zwaartekracht en dus met de aarde. Je ontwikkelt diepere spierlagen en maakt andere lagen flexibeler. Na enige tijd zal deze intensere manier van bewegen ook je geest beïnvloeden. Je zal met meer standvastigheid en zelfvertrouwen door het leven gaan. Je inschattingsvermogen zal beter gecorrigeerd worden door de aardekracht en dus de realiteit. Je zal in staat zijn tot meer haalbare verwezenlijkingen.

Deze trage manier van wandelen en bewegen bij uitstek is Tai Chi Chuan. Het is een eeuwenoude oefening, afkomstig uit China, die alle bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam bestudeert en verfijnt. Het is een doorgedreven vorm van zelfstudie en meditatie die ons in staat stelt soepeler en vreugdevoller in het leven te staan. Wanneer Tai Chi Chuan regelmatig wordt beoefend ontstaat er een betere stroming van allerhande vormen van energie waardoor geest, lichaam en ziel meer gebalanceerd beginnen samen te werken.

Data:

Zaterdag : 15&29 sept – 20&27 okt – 17&24 nov – 22&29dec – van 10u30 tot 11u30

Praktisch:

Draag gemakkelijke kledij,  bij droog en zacht weer maken we contact met de natuur en gaat de les door in de tuin nabij Boeddha. 

Centrum GROEI vzw vraagt een deelname van 30€ per 2 lessen. (leden 20€).

OPGELET: de plaatsen zijn zeer beperkt.


Datum

Van zaterdag 01-09-2018 om 10:30 tot zaterdag 29-12-2018 om 11:30

Locatie

Centrum GROEI de Hoge Dijken VZW - Zerkegemsestraat 4, 8460 Oudenburg

Verder lezen

Praktisch

Zaterdag : 15&29 sept – 20&27 okt – 17&24 nov – 22&29dec – van 10u30 tot 11u30

Centrum GROEI vzw vraagt een deelname van 30€ per 2 lessen. (leden 20€).

Met deze deelname steun je rechtstreeks de werking en de initiatieven van de VZW.

Inschrijven


gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken
* Velden verplicht