Healing Colours ©

Healing Colours ©

Evenwicht vinden en bewaren is vaak een hele uitdaging in onze dagelijkse bezigheden. De spanningen, de uithouding en de ervaringen die we beleven slaan we vaak op in ons lichaam.

Ons fysieke lichaam krijgt het vaak zwaar te verduren. Alle energie die we ontvangen zet zich vast en zorgt voor een disbalans in ons algeheel functioneren. Ook onze energiecentra (chakra’s)  worden hierdoor verstoord en kunnen zo ons welbevinden niet meer volledig ondersteunen.

Chakra’s zijn dus geen fysiek aantoonbare centra in het lichaam, ze maken veeleer deel uit van het magnetische en energetische veld rond elke mens, ons aura. Ze zijn onze antennes en de eerste receptoren van wat op ons afkomt. Wanneer je energiecentra in evenwicht zijn ben je in goede fysieke en emotionele gezondheid.

In het Westen zijn chakra’s een begrip geworden met de instroom van Yoga. Tijdens de lessen wordt er vaak over de verschillende delen van het lichaam gesproken, over balans vinden en herstellen van onze verschillende energiecentra. Elke Chakra draagt ook zijn eigen kleur en doorstraalt ons lichaam op een specifieke manier, volgens de functies die het heeft zoals: organen, bloedsomloop, hormonen en zelfs ons emotioneel beleven en denken. Ook helpen ze om de kosmische levensenergie (prana) te transformeren zodat het door de chakra’s kan worden opgenomen om de geestelijke groeiprocessen te bevorderen.

Wanneer we aandacht geven aan deze bijzondere plaatsen in ons lichaam worden ze een ware bron van informatie.

Healing colours © is een techniek van meditatief schilderen die wordt opgewekt vanuit je ziel. Het is puur intuïtief en persoonlijk. 

Via een geleide meditatie wordt er verbinding gemaakt met je chakra. We voelen en beleven de plaats in ons lichaam waar hij zich bevindt. De specifieke krachten en kwaliteiten van die chakra worden dan letterlijk en figuurlijk in de verf gezet.

Dit is iets voor jou als je:

  • Je grenzen eens wilt verleggen
  • Weet dat creativiteit geen talent is maar een geschenk dat iedereen heeft.
  • Meer wilt weten over chakra’s
  • Zelfbewust wilt “zijn”
  • Sterker en vrolijker in het leven wilt staan
  • Overtuigd bent dat jij dit echt wel eens mag proberen

Tijdens het festival kan je ervaren wat het inhoud. Gedurende meerdere momenten kan je verbinding maken met je hart chakra. Je schilderwerkje mag je nadien meenemen naar huis.

Deze workshop is gratis voor wie deelneemt aan het festival.

Wie meer wilt weten kan zich inschrijven voor de reeks 7 Healing Colours ©. Hierin wordt stap voor stap aandacht gegeven aan elke chakra.

Sprekers

Chris Van Biesen

Datum

Van zaterdag 24-08-2019 om 13:00 tot zaterdag 25-08-2019 om 17:00

Locatie

Centrum GROEI de Hoge Dijken VZW - Zerkegemsestraat 4, 8460 Oudenburg

Verder lezen

Praktisch

deze workshop is gratis voor wie deelneemt aan het festival. Wat je maakt neem je nadien mee naar huis.

Inschrijven


gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken
* Velden verplicht