7 Healing Colours ©

7 Healing Colours ©

Evenwicht vinden en bewaren is vaak een hele uitdaging in onze dagelijkse bezigheden. De spanningen, de uithouding en de ervaringen die we beleven slaan we vaak op in ons lichaam.

Ons fysieke lichaam krijgt het vaak zwaar te verduren. Alle energie die we ontvangen zet zich vast en zorgt voor een disbalans in ons algeheel functioneren. Ook onze energiecentra (chakra’s)  worden hierdoor verstoord en kunnen zo ons welbevinden niet meer volledig ondersteunen.

Chakra’s zijn dus geen fysiek aantoonbare centra in het lichaam, ze maken veeleer deel uit van het magnetische en energetische veld rond elke mens, ons aura. Ze zijn onze antennes en de eerste receptoren van wat op ons afkomt. Wanneer je energiecentra in evenwicht zijn ben je in goede fysieke en emotionele gezondheid.

In het Westen zijn chakra’s een begrip geworden met de instroom van Yoga. Tijdens de lessen wordt er vaak over de verschillende delen van het lichaam gesproken, over balans vinden en herstellen van onze verschillende energiecentra. Elke Chakra draagt ook zijn eigen kleur en doorstraalt ons lichaam op een specifieke manier, volgens de functies die het heeft zoals: organen, bloedsomloop, hormonen en zelfs ons emotioneel beleven en denken. Ook helpen ze om de kosmische levensenergie (prana) te transformeren zodat het door de chakra’s kan worden opgenomen om de geestelijke groeiprocessen te bevorderen.

Wanneer we aandacht geven aan deze bijzondere plaatsen in ons lichaam worden ze een ware bron van informatie.

Healing Colours © is een techniek van meditatief schilderen die wordt opgewekt vanuit je ziel. Het is puur intuïtief en persoonlijk. 

Via een geleide meditatie wordt er verbinding gemaakt met je chakra. We voelen en beleven de plaats in ons lichaam waar hij zich bevindt. De specifieke krachten en kwaliteiten van die chakra worden dan letterlijk en figuurlijk in de verf gezet.

Dit is iets voor jou als je:

  • Je grenzen eens wilt verleggen
  • Weet dat creativiteit geen talent is maar een geschenk dat iedereen heeft.
  • Meer wilt weten over chakra’s
  • Zelfbewust wilt “zijn”
  • Sterker en vrolijker in het leven wilt staan
  • Overtuigd bent dat jij dit echt wel eens mag proberen

In deze reeks wordt er telkens rond een andere chakra gewerkt. Je krijgt alle materiaal ter beschikking om je volledige "zijn" hierin uit te drukken. Het resultaat zal een indrukwekkende serie schilderwerkjes zijn die je dan kan meenemen naar huis.

auteur: Bernadette Simoens

Verloop:

Korte uitleg over materialen, werkwijze, wat wel/ wat niet. (niet natekenen van een bestaande tekening, moet niet figuratief zijn, je schilderij hoeft niet de echte vorm van een chakra te hebben, je kan afbakenen of heel je doek gebruiken. je start met de kleur van de bepaalde chakra maar laat daarna je gevoel spreken om verder te schilderen) 

Vanaf de tweede les kan wie wil iets vertellen over zijn/haar beleving van de vorige chakraschilderij. Een beknopte uitleg over de chakra (de deelnemers krijgen er een blaadje over)

Meditatie. 
Elke meditatie start met verbinding met de aarde en met HET VELD,  Stroming. Deze meditatie verdiept zich bij de volgende lessen. Door de verbinding ontstaat er een krachtig meditatief schilderij. Diep contact maken met de chakra, kleuren, meetkundige vorm, bloemblaadjes,  symbolisch dier, kwaliteiten, organen, klier... Tijdens de meditatie voelen we zoveel mogelijk de kwaliteiten van de chakra en deze zullen dan geïntegreerd zijn in het schilderij. Een visualisatie, beeld van je chakra. Schilderen (met zacht muziekje).

Integratiemoment waarbij het schilderij in vol bewustzijn opgenomen wordt in je chakra en van daaruit naar heel je lichaam. De kwaliteiten worden daarin meegenomen. 

Data: 

2019
december 1 & 15

2020
januari 12 & 26
februari 9 & 23
maart 8

Energy Exchange:

Voor deze reeks , water en alle benodigdheden inbegrepen betaal je 49€/les

Tip:
Betaal 3 schijven van 105€ voor 15/10 + 15/11 & 15/12 en bespaar onmiddellijk 35€(*)

Leden van Centrum GROEI:

Elk Gouden of Diamanten lid geniet 10€ korting
Dit is een deelname van 39€/les

Tip:
Betaal 3 schijven van 80€ voor 15/09 + 15/10 & 15/11 en bespaar extra 30€(*)

Wij adviseren tijdig in te schrijven.
Enkel de volledige betaling garandeert prijs(*) en je deelname.
Centrum GROEI: BE83 7360 3795 1215
Vermeld steeds je naam en eventueel lidnummer, de workshop en de datum.
Boek je plaats via het inschrijvingsformulier hieronder. Tot snel! 

Sprekers

Chris Van Biesen

Datum

Van zondag 01-12-2019 om 13:30 tot zondag 09-02-2020 om 16:30

Locatie

Centrum GROEI de Hoge Dijken VZW - Zerkegemsestraat 4, 8460 Oudenburg

Verder lezen

Praktisch

7 workshop momenten telkens van 13u30 - 16u30 : alle materiaal inbegrepen!

2019
december 1 & 15

2020

januari 12 & 26
februari 9 & 23
maart 8

Inschrijven


gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken
* Velden verplicht